Hyvien asioiden äärellä

Aina kun on kyse lapsista ja leikkimisestä, ollaan niin sanotusti hyvien asioiden äärellä.

Muistan lelujen olleen itselleni aikoinaan äärimmäisen rakkaita. Lukemattomat leikit tuli leikittyä Batman -figuureilla ja mielikuvitukseni vauhditti tuon mystisen viittasankariin hurjiin seikkailuihin – ehkä vieläkin hurjempiin mitä valkokankailla on koskaan nähty.

Noista hetkistä on jo tovi vierähtänyt, mutta yhä edelleen lelut kiinnostavat minua paljon. Minulla on nyt itselläni 4-vuotias tytär, jota rakastan yli kaiken. Hänen kanssaan olen viimeisen parin vuoden aikana viettänyt hetken jos toisenkin tavaratalojen leluosastoilla, hämmästellen mitä erilaisimpia figuureita ja vekottimia. On tavallaan hassu tunne, kuinka sitä leluja katsellessa palaa aina ikään kuin aikakoneella reilut parikymmentä vuotta ajassa taaksepäin.

Palataan leluihin hetken päästä uudelleen. Sitä ennen muutama sana myynnistä.

Olen elämässäni tehnyt myyntitöitä ja olen aina pitänyt kaikkea myymiseen liittyvää äärimmäisen kiehtovana. Täytyy muistaa, että ilman myyntiä ei olisi yrityksiä ja ilman yrityksiä ei olisi puolestaan koko yhteiskuntaa. Kaikki siis lähtee pitkälti myynnistä.

Myynnin parissa toimiminen auttaa ihmistä myös ymmärtämään liike-elämää oikeastaan paremmin kuin mikään muu.

Aikoinaan, myynnin parissa vasta aloitellessa, lähestyin myymistä itsessään pitkälti väärällä näkökulmalla. Ajatukseni eivät silloin vielä olleet tarpeeksi siinä tärkeimmässä, eli asiakkaassa. Ymmärrän sen nyt. Sain jo silloin äärimmäisen hyviä tuloksia aikaan, mutta olisin varmasti saanut vieläkin parempaa jälkeä syntymään, jos lähestymiseni myymistä kohtaan olisi ollut selvästi toisenlainen.

Myymisessä on loppukädessä kyse vain ja ainoastaan asiakkaasta. Kaikki muu on silkkaa puppua. Myyjän ensisijainen ja tärkein tehtävä on miettiä miten hän voi auttaa asiakasta. Kun tämä on valittu lähestymiskulma, ollaan niin sanotusti oikeiden asioiden äärellä.

Olen seurannut parin viime vuoden aikana monien huippumyyjien tekemisiä muun muassa somessa, lukenut heidän tekemiään blogikirjoituksia ja päässyt myös juttelemaan heidän kanssaan kasvotusten. Ja mitä enemmän olen heiltä saatua informaatiota imenyt aivoni syövereihin, sitä enemmän olen oppinut sujuvan vuorovaikutuksen, nöyryyden, luottamuksen ja vastuunkannon merkityksestä myyntityössä. Sitä paitsi, kun noita edellä mainittuja asioita pohtii hieman tarkemmin, tajuaa että kysehän on loppujen lopuksi hyvin arkipäivisistä asioista. En väitä, että myyminen olisi helppoa, mutta ei se toisaalta ole mitään rakettitiedettäkään.

Pari viime vuotta, jotka olen pyörinyt pitkälti somen ihmeellisessä maailmassa, ovat olleet ammatillisessa mielessä kultaakin kalliimpia. Olen päässyt olemaan vuorovaikutuksissa ja verkostoitumaan uskomattoman kiinnostavien ihmisten kanssa. Olen oppinut esimerkiksi henkilöbrändäyksestä ja social sellingistä valtavasti.

Mitä sitten tulen oikein jatkossa tekemään?

Palataan nyt leluihin. Aloitin äskettäin myyntiedustajana Toyrock Oy:lla. Kyseessä on leluja ja lasten vapaa-ajantuotteita maahantuova sekä edustava yritys. Edustamistamme brändeistä voisin mainita esimerkkeinä Bestwayn, Clementonin sekä Mattelin. Mattelin alta löytyy sitten puolestaan esimerkiksi Barbien, Carsin, Hot Wheelsin sekä Fisher-Pricen kaltaisia legendaarisia brändejä.

Olen todella innoissani päässessäni työskentelemään edellä mainittujen huippubrändien parissa. Intoa on tässä miehessä tällä hetkellä kuin pienellä pojalla jouluaattona.

Joulusta puheen ollen, oikein rauhallista joulua ja mitä parhainta uutta vuotta kaikille!

 

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s