Brändin pitää hyväksyä ettei se voi miellyttää kaikkia

Kovin monella brändillä Suomessa ja muuallakin maailmassa on yksi ja sama ongelma – yritys miellyttää kaikkia osapuolia.

Seurauksena tällä on se, että samaiset brändit ovat loppujen lopuksi melko harmaita ja hajuttomia, eivätkä uskalla ottaa kantaa oikeastaan yhtään mihinkään. ”Ihan kiva” on käytännössä ainoa tunnereaktio, mitä tällaiset brändit saavat aikaan meissä. Yritä siinä nyt herättää sitten intohimoa asiakkaissa.

Tästä syystä esimerkiksi Varustelekan kaltaiset räikeät väripilkut nousevat niin selkeästi esiin sen saman harmaan massan keskeltä. Osa meistä vihaa Varustelekan räikeää ja monesti huonon maunkin rajamailla kulkevaa markkinointia, mutta ainakin se herättää meissä tunteita. Se saa joko veren kiehumaan tai hymyn huulille, mutta ainakin se jättää meihin jonkin muistijäljen ja kun seuraavan kerran näemme Varustelekan logon tai nimen jossakin, tiedämme heti mistä on kyse.

En nyt sano, etteikö vähän hajuttomampikin brändi voisi pärjätä ja olla tiedetty. Suuri osa brändeistä valitettavasti on tätä nimenomaista harmaata massaa. Mutta, jos brändi oppii hyväksymään ettei se voi miellyttää kaikkia, sillä on edellytyksiä tulla oikeasti rakastetuksi eikä vain tiedetyksi.

Eikö tämän pitäisi olla jokaikisen brändin tavoite?

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s