Vahva henkilöbrändi peittoaa monesti yrityksen oman brändin

Vahva henkilöbrändi peittoaa monesti yrityksen oman brändin. Meidän on luonnollisesti helpompi samaistua inhimilliseen ihmiseen, jolla on kasvot, ilmeet, tunteet ja mielipiteitä. Verrattuna monesti niin kovin ilmeettömään ja harmaaseen korporaatioon, jolla ei ole oikein varaa ottaa kantaa suuntaan tai toiseen. 

Miettikääpä vaikka. Jos teidän täytyisi valita, kumpaa seuraisitte esimerkiksi somessa mieluummin, Jari Sarasvuota vai Trainers’ Housea?

Enkä yritä tällä viedä mitään pois Trainers’ Housen brändiltä (joka on sekin vahva), vaan nostaa pikemminkin esille henkilöbrändin merkitystä ja sitä kuinka Sarasvuon oma henkilökohtainen brändi on vielä moninkerroin kiinnostavampi.

Sitä paitsi, kun henkilö on tarpeeksi kiinnostava ja hänen oma brändinsä riittävän vaikuttava, sillä on suora yhteys myös hänen edustamansa yrityksen brändiin.

Kun Jari Sarasvuo kiehtoo meitä persoonana, myös Trainers’ Housen tekemiset alkavat kiinnostamaan meitä enemmän. Vahvasta henkilöbrändistä on ollut tällöin siis konkreettinen hyöty koko yritykselle.

Eivätkä Sarasvuonkaan mielipiteet miellytä aina kaikkia. Eivät läheskään aina. Mutta se, että hänellä on mielipiteitä ja hän uskaltaa tuoda niitä julki, tekee hänestä mielenkiintoisen.

Monen henkilöbrändiään tietoisesti kasvattavan henkilön ongelmana saattaa olla, että ei uskalleta olla täysin aitoja ja ikään kuin piilotellaan niitä omia mielipiteitä, jottei vaan astuttaisi kenenkään varpaille. Ja silloin seurauksena on, että näistä samaisista henkilöistä tulee hajuttomia ja mauttomia ja myös heidän henkilöbrändinsä ovat aika lailla olemattomia.

Kun someen menee avoimesti ja rohkeasti omana itsenään ja tuo myös julki tuo omia mielipiteitään, voi jotain saavuttaakin. Ja silloin se hyödyttää automaattisesti myös henkilön edustaman yrityksen brändiä, eikö?

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento

EDIT: Muutettu yrityksen nimi oikeaan muotoon Trainers’ House

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s