Muutama sana kliseistä

Minusta on aika surullista, että moni hieno ilmaisu on menettänyt merkitystään siksi, että niitä pidetään nykyään lähinnä vain tyhjänpäivisinä kliseinä. Esimerkiksi ilmaisu ”voit tehdä mitä vain haluat, jos uskot siihen tarpeeksi” on alkanut lähinnä ärsyttämään joitakin ihmisiä, koska sitä hokevat niin urheilijat, julkkikset kuin motivaatiopuhujatkin.

Mutta klisee ei ole aina huono asia.

Se, että jotakin ilmausta on käytetty liikaa, kertoo monesti vain siitä että jokin asia on todettu toimivaksi hyvin monen eri ihmisen toimesta.

Ei siis kannata ajatella, ettei elämässä voi tehdä mitä haluaa vain siksi, koska ”tuohan on pelkkä kulunut ilmaisu”. Koska sen ei tarvitse olla niin.

Jos uskoo tarpeeksi, tässä elämässä voi varmasti tehdä lähes mitä vain itse haluaa. Siipiä ei ehkä selkään kasva, mutta muuten vain taivas on rajana jos tarpeeksi uskoo. Eikä nykyään välttämättä enää sekään.

Seuraavan kerran kun joku menestynyt urheilija, julkkis tai motivaatiopuhuja viljelee kliseitä puhuessaan, kannattaa miettiä ovatko ne todella pelkkiä kliseitä vai onko niissä ihan oikeasti perääkin?

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s