Asiakaskokemus edellä

Tiedättekö sen tunteen, kun saatte niin hyvää palvelua, että olisitte valmiita maksamaan siitä – no oikeastaan mitä vain.

Eli vaikka lopullinen hinta olisi hyvinkin korkea, maksatte sen enemmän kuin mielellänne, sillä saamanne palvelu on ollut niin käsittämättömän loistavaa.

Toisaalta, jos ajatellaan niitä lukemattomia asiakaskokemuksia joita me kuluttajat päivittäin koemme, kuinka moni niistä on ihan rehellisesti ajateltuna tämän tasoinen? Aivan, ei kovinkaan moni.

Valitettavaa on, että yhä useampi palveluntarjoaja on lähtenyt mukaan rajuun hintakilpailuun, unohtaen palvelun laadun ja asiakaskokemuksen lähes kokonaan.

Laadukkaasta asiakaskokemuksesta kyllä puhutaan monessa paikassa, mutta se tuntuu liian usein olevan pelkkää sanahelinää. Aiheesta puhutaan, koska siitä puhuvat kaikki muutkin. Ei niinkään siksi, että siihen oltaisiin oikeasti kunnolla panostamassa.

En oikeastaan ymmärrä, miksi se on niin monen yrityksen vaikea ymmärtää, että kuluttaja on usein valmis maksamaan pikkaisen enemmän, jos hän saa oikeasti loistavaa palvelua.

Vai ollaanko monessa yrityksessä vain niin hukassa, että ei oikeasti ymmärretä mistä ne unohtumattomat asiakaskokemukset syntyvät?

Toki asiakaskokemus on usean asian summa, mutta liikkeelle se lähtee aina ensisijaisesti työntekijöistä. Kun työntekijät ovat oikeasti motivoituneita, todella välittävät tekemästään työstä, saavat arvostusta (ja heille maksetaan tarpeeksi), se näkyy aivan varmasti myös asiakaskokemuksessa.

Tyytyväisistä työntekijöistä seuraa tyytyväisiä asiakkaita.

Yrityksen kuin yrityksen onkin tärkeää pohtia tulevaisuudessa mihin ne panostavat.

Mennäänkö hinta edellä (kuten ehkä aikaisemminkin), vai aletaanko tosissaan panostamaan ihmisiin ja luomaan niitä unohtumattomia asiakaskokemuksia?

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s