Aika

Elämä on pelottavan lyhyt. Siksi on äärimmäisen typerää, omaa hyvinvointia ajatellen, uhrata aikaa sellaisille asioille, mitkä eivät vain yksinkertaisesti ole sen arvoisia.

Tajusin äskettäin, että olen itse asiassa uhrannut hyvin paljon aikaani monille sellaisille asioille, jotka eivät loppupelissä, syvällä sisimmässäni, motivoi minua juurikaan tai joista en saa oikeastaan mitään irti.

En halua vanhempana katkeroitua ideoista ja unelmista, joita olisin voinut lähteä rohkeasti toteuttamaan ja jotka olisivat voineet tehdä minut entistä onnellisemmaksi, mutta joita päätin siirtää jatkuvasti hamaan tulevaisuuteen onnettomien tekosyiden takia.

”Minulla ei vain ole tällä hetkellä aikaa”, on varmasti eniten käyttämäni tekosyy. Ja tottahan se tietyllä tapaa onkin, ylimääräistä aikaa ei tällä hetkellä juuri itselläni ole, kun yritän yhdistää työn, opiskelun, perhe-elämän, ystävät sekä harrastukset.

Mutta tuo edellä mainitsemani on siltikin, kaikesta huolimatta, pelkkä tekosyy.

Jos minulla on mielessäni jotakin mitä todella haluan tehdä, jokin idea mikä minun on vain pakko päästä toteuttamaan oman onnellisuuteni takaamiseksi, minun on vain kylmästi otettava aikaa pois jostakin muualta. 

Ja kun lähdemme kunnolla tarkastelemaan arkeamme, sieltä saattaa hyvinkin helposti löytyä lukuisia asioita, jotka eivät ihan oikeasti ole aikamme arvoisia. Miksi siis kuluttaisimme arvokkaita tunteja, minuutteja ja sekuntejamme enää jatkossa näihin?

En usko onnellisuuden kaavan olevan loppujen lopuksi kovin vaikea. Se on hyvin monella tapaa yksinkertaista matematiikkaa. Mitä enemmän arkemme täyttyy sellaisista hetkistä, joita todella vaalimme ja jotka tuovat iloa elämäämme, sen onnellisempia olemme.

Mietitään siis jatkossa mille kaikelle aikamme pyhitämme. Sillä aika, jos mikä, on arvokasta.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s