Some -kuormitus

Somekonsultti Marko Suomi heitti jokin aika sitten Twitterissä ilmoille kysymyksen, että oletko koskaan miettinyt poistavasi kaikki some-tilisi?

Minun on pakko myöntää, että jouduin jokin aika sitten pohtimaan pitäisikö minun poistaa esimerkiksi henkilökohtainen Twitter -tilini kokonaan.

Twitterin tarjoama sisältö sekä siellä velloneet keskustelut alkoivat tuntia lähinnä itseäni negatiivisella tavalla kuormittavilta, sen sijaan että olisin saanut niistä oikeasti jotakin hyödyllistä irti.

Kuormituksen tunne oli itse asiassa ollut havaittavissa jo pidemmän aikaa, mutta toden teolla se alkoi tuntumaan vasta äskettäin.

Kokemus oli hämmentävä, sillä olin saanut Twitteristä niin paljon. Olin sitä kautta päässyt tutustumaan uskomattomiin ihmisiin, käynyt useita mielenkiintoisia keskusteluita itselleni tärkeistä aiheista sekä voinut oppia ja kehittyä ammattilaisena äärettömän paljon.

Miksi siis aloin yhtäkkiä kyseenalaistamaan koko Twitterin hyödyn itselleni? Koska se kuuluu asiaan. On aivan luontaista kyseenalaistaa itselleen tärkeitä ja hyödyllisiä asioita toisinaan, koska niille tulee helposti sokeaksi. Moni hyöty, pienikin sellainen, muuttuu itsestäänselvyydeksi ja sitä alkaa näkemään vain asioiden negatiivisia puolia.

Omalla kohdallani ainoaksi välttämättömäksi ratkaisuksi jäi muutaman päivän totaalinen irtiotto Twitter –tililtäni (tarkalleen ottaen 4 päivän mittainen irtiotto). Tiedän, 4 päivää kuulostaa lukemana minimaaliselta ja suorastaan naurettavalta. Mutta, kaltaiselleni Twitter –addiktille se on paljon.

Olin oikeasti tullut siihen pisteeseen, että jos en olisi tehnyt minkäänlaista irtiottoa, olisin luultavasti tehnyt jotakin typerää ja peruuttamatonta ja vain poistanut koko tilini.

Nuo vaivaiset 4 päivää riittivät kuitenkin siihen, että aloin näkemään taas myös niitä Twitterin positiivisia puolia (joita on paljon). Ehkä pieni hengenveto tekee hyvää aina silloin tällöin itse kullekin, jos jokin tärkeä asia alkaa muuttumaan liialti itsestäänselvyydeksi.

Kun asioihin ottaa hieman etäisyyttä, ja mikäli ne ovat itselle oikeasti (edelleen) tärkeitä asioita, niiden hyödyt tulevat kyllä kirkastumaan jossakin vaiheessa. Riippuu täysin yksilöstä, että kuinka pian.

Oikein rauhallista ja somepitoista (tai –vapaata joulua) itse kullekin!

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s