Nopein tapa saada somessa turpiinsa

Viime aikoina on taas nähty muutamia mielenkiintoisia esimerkkejä siitä, mikä on nopein tapa saada somessa turpiinsa. Viimeksi pari päivää sitten, kun pinnalla oli purilaisen ja syljen yhdistävä kohu.

Kollegani Koukkulan Tuija on monesti verrannut somea markkinatoriin ja vertaus on mielestäni varsin osuva.

Somessa kannattaa kirjoittaa vain sellaisia asioita, mitä on valmis huutamaan markkinatorilla kovaan ääneen. Jos et ole valmis asiaasi siellä huutamaan, sinun ei ehkä kannatta kirjoittaa sitä someen.

Enkä kehoita edellä mainitulla liialliseen varovaisuuteen, sillä steriili tussuttelukin on pahasta (kuten Junnilan Iiro asian ilmaisisi).

Hajuton ja mauton somekäyttäytyminen on yhtä kuin some -itsemurha, mutta mielipiteitä voi herättää ilman että loukkaa ketään (ainakaan verisesti).

Somessa kannattaakin käyttää usein sellaista asiaa kuin terve maalaisjärki.

Jos et ole ammatiltasi stand up -koomikko ja aiot some -kanavissasi viljellä huumoria, jossa on esimerkiksi ihmisten seksuaalista suuntautumista, ihonväriä tai uskontoa kritisoivia/loukkaavia sävyjä, on 99% todennäköisyys että se räjähtää omalle naamalle. Voi se tosin räjähtää omalle naamalle vaikka olisit koomikkokin.

Huumori on todella vaikea laji ja sen kanssa on somessa monesti parempi pysytellä turvallisilla vesillä (=turvallisissa aiheissa).

Kannattaa siis miettiä tarkkaan, oletko oikeasti valmis ottamaan sen riskin?

Etenkin niissä tapauksissa, jos nämä varmasti keskustelua herättävät, huumoriksi tarkoitetut some -julkaisusi liittyvät edes jollakin tapaa työpaikkaasi. Vielä pahempaa on tosin, jos niitä ei ole tarkoitettu huumoriksi alunperinkään.

Virheet ja yksittäiset ylilyönnit ovat toki inhimillisiä erehtyväiselle ihmisolennolle, mutta nykypäivän some ei anna helpolla anteeksi.

Työnantajallesi ei välttämättä jää oman maineensa varjelemiseksi muuta vaihtoehtoa kuin se ratkaisuista radikaalein.

Mieti siis kahdesti ennen kuin vaikka twiittaat tunnetun urheilujoukkueen General Managerina ”meille ei homoja palkata”. Mieti, olisitko valmis huutamaan sitä kovaan ääneen markkinatorilla?

Niinpä.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s