Elämän päätökset

Elämän jokaisen suuren päätöksen tulisi tuntua lähtökohtaisesti hyvältä syvällä sisimmässä.

Enkä tarkoita tällä sitä, etteikö esimerkiksi sillä omalla epämukavuusalueella tulisi viihtyä aktiivisesti. En missään nimessä, sillä ihmisen kehitys tapahtuu oikeastaan vain ja ainoastaan tätä kautta.

Annan konkreettisen esimerkin mitä ajan takaa. Vaikkapa uusi työmahdollisuus voi monesti pelottaa, saatamme epäröidä riittävätkö rahkeemme kuitenkaan tai pystymmekö vastaamaan kaikkiin meitä kohtaan asetettuihin odotuksiin, sekä tiedämme joutuvamme työssä venymään omalle epämukavuusalueelle, varmasti aika useinkin.

Mutta, jos tuo kyseinen työ on kuitenkin jotakin sellaista mitä syvällä sisimmässämme haluamme tehdä (ja mistä olemme ehkä jo pitkään haaveilleet), silloin se on varmasti oikea työ meille.

Uskon tietyllä tapaa kohtaloon. Uskon, että jokaiselle ihmiselle löytyy tietynlainen valmiiksi mietitty polku. Jos opettelemme oikeasti kuuntelemaan vaistojamme ja intuitiota, elämä tulee ohjaamaan meitä oikeaan suuntaan.

Toki saatamme tältä polulta aina silloin tällöin eksyäkin. Saatamme kuunnella liikaa muita ihmisiä omista elämistämme päättäessä tai saatamme vain yksinkertaisesti tehdä vääriä päätöksiä kun emme osaa kuunnella sitä omaa sisintämme.

Mutta jo ensimmäinen reaktiomme paljastaa meille usein haluammeko jotakin asiaa todella vaiko emme.

Kun elämässämme on seuraavan suuren päätöksen aika, pysähdytään tunnustelemaan onko ensimmäinen aito reaktiomme asiaan KYLLÄ vai EI. Jo se pienen hetken kestävä reaktio voi paljastaa meille mikä on oikea päätös juuri omaa elämäämme ajatellen.

Näin on ainakin minun kohdallani käynyt.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento

2 kommenttia artikkeliin ”Elämän päätökset

  1. Fiksuja sanoja. Tämä postaus tuli kuin tilauksesta, sillä olen juuri tällaisen ison päätöksen edessä. Kahden vaihtoehdon vaiheilla, yrittäen tehdä sen oikean päätöksen. Aikaraja vain painaa päälle joten päätöksen teko stressaa.

    Tykkää

    1. Kiitos, Jane. 🙂 Vastaus tulee nyt valitettavasti hieman myöhässä, joten en tiedä oletko ehtinyt jo päätöstä tekemään, mutta toivottavasti kirjoituksestani oli apua tämän kanssa. Kannattaa luottaa siihen mitä sydän sanoo (vaikka sen kuunteleminen on tosiaan välillä hieman haastavaa).

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s