Digitalisaation perusasiat

Tätä virttä on kuultu jonkin verran Twitterissä viime aikoina: pitääkö niistä samoista digitalisaation perusasioista jankata päivästä ja viikosta toiseen?

Yksinkertainen vastaus on: pitää.

Ei liene mikään yllätys, että moni meistä digi- ja some-ihmisistä elää tietynlaisessa kuplassa. Kuvittelemme naiivisti, että koska monet digitalisaatioon liittyvät asiat ovat Twitterissä selvää kauraa kouralliselle ihmisiä (ainakin näennäisesti), niiden täytyy olla sitä myös koko muulle kansalle.

Ja näinhän ei todellakaan ole. Ei tarvitse kuin pikkaisen kurottaa sen oman kuplan ulkopuolelle ja löydämme paljon ihmisiä, jotka pitävät digiboksia digitalisaation huipentumana.

Ja niin kauan kuin meillä on valtava määrä esimerkiksi pienyrittäjiä, jotka eivät ymmärrä esineiden internetin konkreettisia hyötyjä, kuinka suuri todennäköisyys on sille että he tällaisten ratkaisujen perään edes kyselisivät?

Aktiivinen tiedon jakaminen ja perusasioiden toistaminen on todella tärkeää. On hyvin itsekästä ajatella, että meidän tulisi lopettaa perusasioista puhuminen vain sen takia, koska se ärsyttää joitakin. Ei sovi nimittäin unohtaa, että jokaikinen päivä joku uusi ihminen saattaa bongata esimerkiksi Digitalist -yhteisön ensimmäistä kertaa Facebookista, LinkedIn:istä tai sieltä Twitteristä ja lukea jonkin mielenkiintoisen artikkelin, joka sitten puolestaan voi herättää inspiraation kyseisessä ihmisessä.

Siksi digitalisaatiosta pitää puhua, monella suulla. Tarvitaan erilaisia näkökulmia samoistakin aiheista ja asioista pitää tehdä mahdollisimman arkipäiväisiä mahdollisimman monelle meistä.

Tiedän, että monet kaipaavat ennen kaikkea tekoja, mutta teot syntyvät vasta sitten kun meillä on oikeasti inspiroituneita ihmisiä.

Esimerkiksi inspiroimaton koodari tekee vain työnsä, mutta inspiroitunut koodari voi ylittää kaikki villeimmätkin odotukset. Eikä meidän kaikkien tarvitse edes osata koodata. Minä en itse osaa koodata (toki olen kiinnostunut sitä opiskelemaan joskus), mutta tässä maassa tarvitaan paljon myös muunlaisia osaajia. Sitä paitsi, tämä voi olla hieman kliseinen esimerkki, mutta ei Steve Jobskaan ollut kaksinen koodari. Hän oli ennen kaikkea visionääri, joka osasi löytää oikeat ihmiset sekä osaajat ympärilleen ja inspiroida heitä luomaan maailmaa muuttavia tuotteita.

Siksi olen itse iloinen, että meillä on Ville Tolvasen kaltaisia henkilöitä, jotka paiskivat paljon töitä levittääkseen digitalisaation ilosanomaa mahdollisimman laajalle.

Kun kulttuurimuutos on saatu aikaan, tekniikka seuraa kyllä perässä.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s