Työntekijät someen

Yhä useampi yritys on hiljalleen herännyt sosiaalisen median tärkeyteen.

Monessa yrityksessä on alettu lisäksi ymmärtämään, kuinka hyödyllistä olisi saada innostettua myös työntekijöitä hyödyntämään aktiivisesti somea ja kuinka suuren voimavaran se voisi koko yritykselle muodostaa.

Mainittakoon esimerkkinä Osuuspankki, jonka työntekijät ovat tehneet Twitteriin todellisen rynnistyksen. Mikäli oikein muistan, heitä taitaa olla jo tälläkin hetkellä kyseisessä kanavassa yli 600 henkilöä, mikä on kyllä aivan käsittämätön määrä. Suuri osa näistä henkilöistä on vieläpä ihan aikuisten oikeasti aktiivisia somettajia, eli kyseessä ei ole vain niin sanotusti nukkuvia tilejä.

Osuuspankki on saanut työntekijöidensä some -aktiivisuudesta todella paljon positiivista palautetta ja kiitosta. Olen itsekin harkinnut Osuuspankin asiakkaaksi siirtymistä vain ja ainoastaan tämän asian takia ja tiedän, etten ole ainoa. Moni on tainnut näin jo tehdäkin.

Kun yrityksen työntekijöitä on paljon somessa, he voivat saada siellä aikaan vaikka mitä. He voivat puuttua asiaan, jos yrityksestä liikkuu virheellistä tietoa. He voivat halutessaan auttaa ihmisiä esimerkiksi työnantajaansa koskevissa yleisluontoisissa kysymyksissä. He voivat tuottaa suuria määriä mielenkiintoista sisältöä, joka saattaa liittyä myös heidän työnantajaansa. He voivat olla omia, ihanan erilaisia persooniaan ja kasvattaa itselleen henkilöbrändejä, jotka sitten loppujen lopuksi kiteytyvät aina myös siihen yrityksen brändiin.

Sitä paitsi, kun työntekijällä on vahva henkilöbrändi ja häntä seurataan laajalti somessa, saattaa olla että hänen seuraajiensa päällimmäinen mielikuva kyseisestä yrityksestä on juuri hän itse. Työntekijällä on mahdollisuus antaa kasvot yritykselle ja se jos mikä luo aivan erilaisen tunnesiteen asiakkaan ja yrityksen välille.

Mitä työntekijä tästä sitten itse saa?

Hän voi somen kautta löytää paljon uusia kontakteja ja tuttavuuksia sekä edistää omaa uraansa. Hänellä on mahdollisuus osallistua mielenkiintoisiin keskusteluihin polttavissa aiheista ja saada samalla totta kai näkyyyttä myös sille omalle henkilöbrändilleen.

Olen itse saanut somesta irti jo vaikka mitä. Olen päässyt tekemään yhteistyöprojekteja erilaisten digi- ja some-vaikuttajien kanssa, esimerkkeinä mainittakoon ainakin Sani Leino ja Ville Tolvanen. Olen päässyt puhumaan Digitalist -seminaariin yhdessä kollegani kanssa siitä, kuinka asiakaspalvelu viedään someen. Olen saanut merkittävää näkyvyyttä myös tälle omalle henkilökohtaiselle blogilleni.

Olen päässyt oppimaan päivittäin todella paljon uusia asioita, kiitos kaiken sen informaation mitä somessa liikkuu jatkuvasti.

Ja olen totta kai saanut sekä voinut ylpeänä edustaa myös omaa työnantajaani siellä.

Joku yritys saattaa nähdä tässä kaikessa toki riskejäkin, jos on paljon erinäisiä henkilöbrändejä jotka voivat omilla teoillaan periaatteessa munata koko yrityksen maineen.

Mutta, näen itse tässä huikeasti enemmän mahdollisuuksia. Sitä paitsi, pieni rosoisuus kiinnostaa ihmisiä. Aidot, uniikit persoonat ”vikoineen” kiinnostavat ihmisiä.

Ja juuri siksi aktiivisesti somettavat työntekijät voivat olla niin suuri voimavara yritykselle.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s