Brändifanitus

On olemassa brändejä, joiden tuotteista vain kerta kaikkiaan haluaa pitää. Brändejä, joita haluaa ihan sydämestään fanittaa.

Syitä tähän voi olla monia.  Brändin takana voi olla tunteisiin vetoava tai muuten vain mielenkiintoinen tarina, brändin näkyvin henkilö voi olla valovoimainen tähti tai brändin tarjoamat tuotteet voivat olla uniikkeja tai muuten vain todella laadukkaita.

On melko turhauttavaa, että Suomessa niin moni brändi on tasaisen harmaa.

Ei löydy erityisen kiinnostavaa tarinaa kerrottavaksi tai vaikka sellainen olisikin, sitä ei haluta kertoa. Ei ole vahvoja henkilöbrändejä joilla antaa kasvoja yritykselle, sillä me suomalaisethan olemme aivan liian vaatimattomia nostaakseen itseämme esille. Tuotteetkin ovat laadultaan ihan ok, mutteivat mitenkään erityisen mieleenpainuvia. Ja sitten vielä ihmetellään miksei menestytä.

Poikkeuksiakin toki löytyy. Otetaan esimerkiksi ginillään palkintoja kahminut Kyrö Distillery. Näin yrityksen markkinointivastaavan, Mikko Koskisen puhumassa keväällä Digitalist -tapahtumassa ja olin niin vaikuttunut heidän tarinastaan, että vaikka vastikään maistamani Long Kyrö -juoma ei olisikaan ollut maultaan kovin kaksista (mitä se kyllä oli), olisin luultavasti silti pitänyt siitä. Vain siksi, koska haluan pitää Kyrön brändistä niin paljon.

Kyrö Distilleryltä löytyy mielenkiintoinen tarina ja sen tuotteet ovat tunnetusti laadukkaita (lukuisat palkinnot ovat siitä vankka todiste). Lisäksi Kyrö on muutenkin kaikin puolin tosi cool ja me ihmisethän tunnetusti arvostamme kaikkea coolia.

Kunpa meillä olisi lähitulevaisuudessa mahdollisuus nähdä lisääkin Kyrö Distilleryn kaltaisia esimerkkejä täällä Suomessa. Brändejä joiden fani sitä haluaa ihan sydämestään olla.

Sitä paitsi, kun brändillä on oma fanikuntansa, he antavat anteeksi yhden tai useammankin ”epäonnistuneen” tuotteen. He seisovat brändin takana heikompinakin aikoina, sillä he uskovat siihen.

Brändifanitusta voisi melkeinpä verrata esimerkiksi urheilujoukkueiden fanitukseen. Jotkut fanittavat Manchester Unitedia, toiset fanittavat Teslaa.

Mitä sinä fanitat?

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s