Ikuiset odottajat

On olemassa ihmisiä, jotka vain odottavat.

Ihmisiä, joille arki on pelkkää ikävää puurtamista ja jotka selviävät elämässä eteenpäin vain koska tietävät kulman takana olevan jotakin kivaa, näkemättä elämän pieniä hienouksia tässä ja nyt.

He selviävät päivästä toiseen vain koska tietävät pääsevänsä taas seuraavana viikonloppuna ryyppäämään, he selviävät viikosta toiseen vain koska tietävät pääsevänsä taas talvella Turkkiin.

Älkääkä käsittäkö tätä väärin. Odottamisessa itsessään ei ole mitään pahaa. On aivan sallittua odottaa viikonloppua tai sitä etelän matkaa, tai vaikka joulua, kunhan koko elämämme ei perustu pelkästään odottamiselle.

Ylivoimaisesti suurin osa elämästä on meille ihmisille kuitenkin arkea, mutta jos opimme elämään enemmän hetkessä, ymmärrämme että arjen ei välttämättä tarvitse olla huono juttu. Arjen ei tarvitse olla synonyymi harmaudelle tai ikävyydelle.

Kun tässä yksi päivä muistelin omaa lapsuuttani, tajusin että elämäni parhaat lapsuusmuistot ajoittuivat lähes poikkeuksetta arkeen; yksinkertaisiin hetkiin muun muassa vanhempieni kanssa.

Kaiken A ja O on hetkessä eläminen. Pyritään arvostamaan jokaista yhteistä hetkeä perheemme ja ystäviemme parissa (vaikka siihen hetkeen mahtuisi kiukkua tai surua ei se himmennä kyseisen hetken arvoa mihinkään), pyritään arvostamaan pieniä onnistumisen hetkiä työpaikoillamme, pyritään totta kai arvostamaan myös esimerkiksi niitä lomareissujamme.

Yhtä kaikki, elämää ei tarvitse lokeroida erikseen arkeen ja niihin niin sanottuihin kivoihin hetkiin, vaan mitä jos elämä itsessään, omassa upeassa kokonaisuudessaan olisi kivaa?

Mitä jos unohdettaisiin kokonaan termi ”arki” ja alettaisiin vain puhua elämästä yleisesti? Mitä jos elettäisiin 24/7/365 eikä vain hetkittäin?

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s