Oletusarvo

Erinomaisen asiakaspalvelun tulisi olla oletusarvo. Aina.

Kun menemme ruokakauppaan tai asioimme esimerkiksi puhelimessa tai chatissa jonkin yrityksen kanssa, oletusarvon tulisi olla se, että saamamme asiakaspalvelu on erinomaista. Kuinka usein näin kuitenkaan käy?

Liian harvoin. Miettikääpä viimeistä paria vuotta elämässänne ja sen aikana kokemianne ylivertaisia palvelukokemuksia? Kun mietin asiaa omalta kohdaltani, voin käsi sydämellä tunnustaa että ne kerrat ovat yhden käden sormilla laskettavissa. Eikä näin saisi olla.

Jo nyt, kiitos digitalisaation, hyvin moni yritys pystyy tarjoamaan samoja palveluita sekä tuotteita lähestulkoon identtisillä hinnoilla, yhtä nopeasti kotiin toimitettuina. Erottautuminen alkaa siis olemaan erittäin haastavaa.

Tällöin korostuukin monesti nimenomaan se saadun palvelun merkitys.

Asiakaspalvelijat on motivoitava antamaan oma parhaansa, kerta toisensa jälkeen. Heille on annettava täydet mahdollisuudet ja edellytykset palvella asiakkaitaan juuri niin hyvin kuin vain mahdollista. Asiakas ei saa olla vain välttämätön paha, erinäisten järjestelmien ja prosessien takana, vaan asiakkaan tulee olla ykkönen. Mietitään niitä järjestelmiä ja prosesseja myöhemmin, hoidetaan se asiakas ensin.

Erinomainen asiakaspalvelu ei ole mitään rakettitiedettä. Se on asiakkaan kuuntelemista, (molemmilla korvilla), saman kielen puhumista asiakkaan kanssa, ratkaisukeskeistä tarpeiden kartoittamista, välittämistä sekä luottamista.

Kun nämä asiat toteutuvat ja saamme sellaista asiakaspalvelua mitä meidän oletusarvoisesti tulisi aina saada, se tulee jättämään meihin jälkensä. Se kokemus tulee syöpymään sydämiimme ja tulemme muistamaan sen, ainakin toistaiseksi.

Miksikö? Koska se on vain kerta kaikkiaan niin harvinaista vielä nykypäivänä.

Odotankin päivää, jolloin sydän on pullollaan vastaavanlaisia, erinomaisia palvelukokemuksia ja alan turtumaan niihin. Sitten tiedän, että jotain on tehty oikein.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s