Aikakone

Onko parempaa myyntikeinoa kuin nostalgia? Eipä juuri. Sen on osoittanut ainakin Pokemon Go -pelin huima menestys. Aikuiset ihmiset, itseni mukaanlukien, kuljeksimassa ympäri kaupunkia puhelin kourassa Pokemoneja etsien, suurelta osin siitä syystä että monet meistä ovat varttuneet näiden fiktiivisten otusten parissa.

Nostalgia toimii parhaimmaillaan kuin aikakone. Se vie meitä ajassa taaksepäin rakkaiden muistojemme äärelle. Se vie meidät takaisin pullantuoksuisten lauantaipäivien pariin ja se voi viedä meidät takaisin ala-asteen välitunnille koulukavereidemme luo.

Nostalgia on samaan aikaan henkilökohtainen ja yhdistävä tekijä eri henkilöiden välillä. Muistot ovat jokaisella erilaisia ja omia, mutta muistoista kumpuava tunne verestäessämme niitä nostalgian avulla (esimerkiksi Pokemon Go:n parissa) on jokaista meitä yhdistävä tekijä.

Pokemon Go tuo sisäisen lapsen esiin monessa meissä aikuisessa ja siinä ei ole mitään väärää. Tekee vain hyvää tälle maailmalle, että me aikuiset emme ota aina itseämme turhan vakavasti ja uskallamme rohkeasti heittäytyä tällaisen pelin vietäväksi. Aikuiset ja nuoret kuljeksimassa yhdessä kaupungilla, Pokemoneja etsien, mikä sen hienompaa.

Tulevaisuuteen katsominen nostalgian avulla on ainakin yksi tärkeä keino millä tuodaan aikuiset, nuoret ja lapset lähemmäksi toisiaan.

Toivottavasti muutkin brändit kuin Nintendo ymmärtävät jatkossa hyödyntää nostalgian voimaa entistä paremmin. Monilla suurilla brändeillä kuitenkin löytyy upeita tarinoita kerrottavanaan aikojen saatosta. Tarinoita, jotka vahvimmillaan tuovat kyynelen silmäkulmaan monen vanhemman ihmisen kohdalla ja tätä kautta vahvistavat heidän kohdallaan jo muodostunutta tunnesidettä kyseiseen brändiin entisestään.

Menneisyyteen ei luonnollisesti pidä jäädä roikkumaan, mutta joskus on hyvä antaa ihmisille mahdollisuus matkustaa ajassa taaksepäin. Ja niin kauan kuin varsinaista aikakonetta ei ole keksitty on nostalgia paras mahdollisuutemme siihen.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s