Itseluottamuksen merkitys

Minulla on ystäväni kanssa tapana käydä kesäisin potkimassa palloa melko säännöllisesti. Emme ole taidoiltamme kovin hääppöisiä jalkapalloilijoita, mutta intoa meiltä löytyy sitäkin enemmän.

Pelkällä innolla se alkukesä usein mennäänkin. Pallot sinkoilevat yleensä alkuun minne sattuvat ja kosketus palloon on muutoinkin sementin pehmeä.

Pikku hiljaa, vauvan askelin, jonkinlainen tatsi alkaa kuitenkin löytymään ja pallot alkavat kuin ihmeen kaupalla löytämään tietään myös maalia kohti.

Ei tarvita oikeastaan kuin pari napakymppiä, pari millin tarkkaa sijoitusta yläpesään ja itseluottamus nousee hetkessä taivaisiin.

Kyllä ne pallot tämänkin jälkeen sinkoilevat aika-ajoin minne sattuvat, mutta huomattavasti vähemmän. Pelkkä kohonnut itseluottamus tekee minusta ja ystävästäni hetkessä vähintään tuplasti paremman jalkapalloilijan kuin vain hetkeä aikaisemmin.

Sama pätee myös maalivahdin hommiin. Emme ole normaalisti sen kummoisempia torjujia kuin potkijoitakaan. Harvemmin sitä uskaltautuu minkään kovemman potkun eteen kunnolla heittäytyä. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun vedämme maalivahdin hanskat käteen.

Nuo yhdet hanskat kasvattavat niin roimasti itseluottamustamme, että Olivier Kahnin kaltaisiin maagisiin reaktiotorjuntoihin venyminenkään ei ole enää mikään ongelma (saatoin hieman liioitella). Ainakin sitä yrittää hanskat kädessä heittäytyä pallon eteen, tilanteessa kuin tilanteessa.

Itseluottamuksessahan on kyse siitä, että uskomme itseemme ja siihen mitä olemme tekemässä. Saatamme monessa kohtaa elämäämme joutua tilanteisiin, joissa kukaan muu ei usko mahdollisuuksimme. Siksi meidän on itse uskottava. Vain sitä kautta voimme onnistua.

Itseluottamuksen merkitystä ei sovi vähätellä. Se voi auttaa meitä klousaamaan isot kaupat, se voi ratkaista tulevan työpaikkamme tai jopa tulevan puolisomme. Hyvä itseluottamus tekee vaikutuksen muihin, on seksikästä ja auttaa meitä löytämään omia rajojamme.

Asiaa on hyvä ajatella myös tältä kantilta: jos emme itse usko itseemme, miksi kukaan muukaan ikinä uskoisi meihin?

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s