Samalla viivalla

On yksi syy, minkä takia pidän Periscopesta erityisen paljon. Syy liittyy palvelussa tuotetun videosisällön laatuun, jonka suhteen jokainen tekijä on samalla viivalla. On aivan sama onko meillä käytössämme kymppitonnien arvoiset kuvauskalustot ja editointiohjelmat tai vuosien kokemus videoiden tekemisestä. Lähetyksiä voi kuvata ainoastaan älypuhelimella ja tabletilla (tai GoPro -kameralla) ja koska lähetykset ovat suoria, niitä ei luonnollisesti ole mahdollista editoida. Lisäksi, itse Periscope -sovellus on todella yksinkertainen käyttää.

Sisältö on Periscopessa hyvällä tavalla aitoa ja raakaa. Jos joku mokaa, niin hän mokaa ja se kuuluu asiaan. Mitä tahansa voi tapahtua kun lähetys on suora ja siinä pielee kaiken suola.

Toivoisin näkeväni yhä useamman yrityksen Periscopessa. Se on mitä loistavin tapa tuoda esiin ihmisiä yritysten takana ja nimenomaan mahdollisimman aidolla tavalla. Keskustelu ei suorissa lähetyksissä välttämättä ole yhtä sulavaa kuin kymmenellä uusintaotolla ja moneen kertaan pätkityllä videolla. Joku voi aivastaa, yskäistä, purskahtaa nauruun tai vaikka pieraista, mutta mitä sitten? Ihmisiähän tässä vain ollaan ja kaikki tällainen aito kosketuspinta toisiin ihmisiin lisää myös kosketuspintaa yrityksiin heidän takanaan.

Periscopen kaltaisessa palvelussa sen varsinaisen ydinsisällön arvo nousee kunnolla esiin.

Liian usein törmää netissä videosisältöön, joka on toteutukseltaan huippuluokkaa mutta joka ei puhuttele yhtään ketään. Varsinainen ydinsisältö ja sanoma puuttuu siis kokonaan.

Näinhän se on monesti elokuvamaailmassakin. On visuaalisesti häikäiseviä ja nopeatempoisia CGI-tuotoksia, joissa ei ole juonta, tarinaa tai roolihahmojen kehitystä nimeksikään ja sitten on puolestaan hidastempoisempia, kaikin puolin pelkistetympiä elokuvia, joissa ydinsisältö on kuningas (kuten sen kuuluukin olla).

Tämän takia pidän Periscopesta. Kaikki sisällöntuottajat ovat samalla viivalla ja kaikilla on yhtävertainen mahdollisuus tehdä loistavaa sisältöä. Viime kädessä se on vain ja ainoastaan itsestä sekä omista ideoista kiinni.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s