Ei mitään järkeä

Bensasyöppö. Jokseenkin vikainen. Iso päästöinen (anteeksi eko-ihmiset). Ei turhan tilava. Nykyinen Audini ei ole millään tavalla kovin järkevä auto pienelle lapsiperheelle, joka käyttää autoa ihan jonkin verran.

Mutta, kun se on niin hiton kiva. Se on auto, joka murahtaa nätisti kun sen käynnistää. Se on auto, joka tuo hymyn huulille kun painaa hieman raskaammin kaasupoljinta. Se on auto, jota pystyy niin vaivattoman helposti pyörittelemään ahtaimmissakin paikoissa.

Myönnän, että olen viime aikoina joutunut miettimään auton vaihtoa, sillä Audin huollot ja varaosat kustantavat maltaita eikä huvittaisi koko ajan olla korjaamassa kaiken näköisiä pikku vikoja. Ehdin itse asiassa tällä viikolla jo siihen pisteeseen saakka, että kysyin kahdesta uudesta autosta tarjouksenkin. Kahdesta vähän kuluttavasta, pieni päästöisestä tila-ihmeestä, jotka ovat varmasti järkevän ihmisen autoja.

Ainoaksi ongelmaksi tässä muodostui se, että haluan aina välillä tehdä asioita tunnepohjalta enkä pelkästään järkipohjalta.

Meillä ihmisillä on tunteet sen takia, että niitä käytettäisiin.

En tule ikinä olemaan täysin samalla aaltopituudella sellaisten ihmisten kanssa, jotka ajattelevat kaiken vain järjellä ja tällä tavoin rajoittavat sitä omaa elämäänsä. Tietyllä tapaa se on varmasti todella fiksua elää kuin jossakin järkevän elämän ohjekirjassa konsanaan, mutta uskon että se on myös todella tylsää. Eikä elämän tarvitse olla tylsää. Kaiken tässä elämässä ei tarvitse olla ”täydellisesti” koko ajan, kaiken ei tarvitse sujua yhtä sujuvasti kuin juna etenee raiteilla.

Elokuvatkaan eivät tarjoaisi meille lähellekään samassa mittakaavassa elämyksiä ja yllätyksiä, jos tietäisimme niiden käsikirjoitukset kokonaisuudessaan jo etukäteen.

On hyvä käyttää järkeä ja tunteita sopivassa suhteessa keskenään. Sitä kautta saamme paljon enemmän irti elämästä. Järjellä ajatteleminen mahdollistaa paljon asioita, mutta sitten on sellaisia asioita mihin järkeä ei pitäisi ikinä sekoittaa; esimerkiksi omaa elämänkumppania ei tule valita sen perusteella mikä olisi järkevää – vaan sen perusteella kenet todella haluaa.

Onko nykyisessä autossani yhtään mitään järkeä? Eipä oikeastaan. Elämässäni on paljon muitakin asioita joissa ei välttämättä ole mitään järkeä. Ja ne ovat siksi juuri niin upeita.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s