Korporaatiohuora

Mikäli oma some -presenssi muodostuu lähes kokonaan vain omaan työnantajaan liittyvästä sisällöstä, voi sitä mielestäni kutsua oikeutetusti korporaatiohuoraamiseksi. Silloin siihen varsinaiseen minään, siihen ihmiseen sen some -profiilin takana on aika pirun vaikea saada minkäänlaista kosketuspintaa ja silloin kyseisen henkilön oma some -kiinnostavuuskin on aika lähellä 0 prosenttia.

Me ihmiset kuuntelemme monesti nimenomaan sellaisten ihmisten mielipiteitä, joita me pidämme hyvinä tyyppeinä.

Työnantajinsa monotonisina markkinointirobotteina käyttäytyvien some -tyyppien yksipuoliset huudot kaikuvat lähestulkoon aina kuuroille korville, sillä persoonattomat korporaatiohuorat eivät kiinnosta ketään.

Tarvitsemme kosketuspintaa toisiin ihmisiin ihmisinä, ennen kuin alamme oikeasti kiinnostumaan siitä mitä heidän työnantajansa tekee tai myy.

Ymmärrän, että korporaatiohuora on terminä ikävä ja tarkoitukseni ei ole loukata ketään vaan pikemminkin vain herätellä. Ajatelkaapa asiaa näin. Puhutteko muualla elämässänne, somen ulkopuolella, koko ajan pelkästään työnantajastanne? Koska se vastaisi samaa asiaa. Jos puhutte somen ulkopuolella paljon muustakin kuin vain työnantajastanne, miksette puhuisi niistä asioista myös somessa? Suurimmalla osalla meistä on kuitenkin syynä olla somessa myös sen takia, että saisimme siellä itsekin huomiota ja että jakamaamme sisältöä luettaisiin sekä jaettaisiin. Eikä tätä pääse tapahtumaan, jos muut ihmiset eivät välitä meistä somessa.

Tuodaan siis sitä omaa persoonaa esiin, sillä pidemmällä juoksulla tämä on työnantajallemmekin parempi vaihtoehto. Mitä aidomman ja paremman kuvan annamme itsestämme, sitä paremman mielikuvan luomme myös edustamastamme firmasta. Sitä helpompi ihmisten on luottaa meihin ja myös firmaan takanamme.

Miksi monet meistä sitten sortuvat korporaatiohuoraamiseen? Monen someen siirtyvän myyjän kohdalla syy voi olla yksinkertaisesti lisämyynnin tavoitteleminen. Social sellingin eli sosiaalisen myynnin aikakaudella yhä useampi asiakas saattaa löytyä sieltä somen puolelta ja siksi moni myyjä tuntee varmasti painetta olla siellä missä heidän potentiaaliset asiakkaansakin ovat. Vaikka some ei itsessään heitä niin kiinnostaisikaan.

Toisaalta, kun kiinnostus ei ole riittävää ja konkreettisia tuloksia voi olla vaikea nähdä heti (some –verkostojen kasvattaminenkin vie oman aikansa), myyjä saattaa valita sen helpoimman tien ja päätyä kailottamaan vain työnantajastaan. Vaikka tämä ei ole missään nimessä sosiaalisen myynninkään tarkoitus. Jakamalla aktiivisesti myös muiden tekemää sisältöä ja osallistumalla keskusteluihin osoitamme olevamme ihmisiä ja meistä ehkä jopa kiinnostutaan. Työnantajaammekin liittyvä sisältö voi alkaa kiinnostamaan.

Unohdetaan siis korporaatiohuoraaminen ja ollaan ihan vain ihmisiä. Muistetaan, että paras ja kiinnostavin sisältö olemme me itse.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento 

Yksi kommentti artikkeliin ”Korporaatiohuora

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s