Tulevaisuus. Nyt.

Tiedättekö sen tunteen, kun kehityksessä otetaan harppaus joka tuntuu hetken utopistiselta?

Nykyään se tunne on vähenemään päin, kun tekniikka kehittyy jokapuolella hirveää vauhtia ja mikään ei tunnu enää säväyttävän. Ainakaan samalla tavalla kuin joskus ennen vanhaan.

Esimerkiksi älypuhelimissa tilanne on se, että niihin on vaikea keksiä enää mitään mullistavaa. Niissä on monissa jo 8-ydin prosessorit, 2K tai jopa 4K -näytöt, perinteiset pokkarit päihittävät kamerat ja vaikka mitä muuta kivaa. Samsungin Galaxy Edge -sarjan kaareva muotoilu lienee itselle viimeisiä wau-elämyksiä aiheuttanut asia puhelimissa.

Teslaa olen aina pitänyt siistinä. Vaikka se ei kadulla pistäkään silmään samalla tavalla kuin italialaiset urheiluautot, olen toki tiennyt että auto on ominaisuuksiltaan (ja myös hinnan puolesta) urheiluauton luokkaa. Kuitenkaan en ennen tätä päivää tiennyt kuinka siisti juttu Tesla todellisuudessa on. Nimittäin aivan h*lvetin siisti.

Itselläni oli tänään mahdollisuus koeajaa tehokkain markkinoilla oleva Tesla Model S. Heti ensimmäisten autolla ajettujen kilometrien jälkeen voidaan puhua autosta, jossa tulevaisuus toteutuu tässä ja nyt.

Järjettömän 700 hevosvoiman ja 900 Nm:n tarjoama maksimaalinen kiihtyvyys (ludicrous, kuten Tesla asian ilmaisee) painaa kyllä selän penkkiin sillä tavalla, että alkaa isompaakin miestä hymyilyttämään. Se, että kaikki tapahtuu lähestulkoon äänettömästi tekee kokemuksesta jotenkin surrealistisen. Jättiläsmäinen näyttö keskikonsolissa, josta ohjataan auton kaikkia toimintoja (hyvästi painikkeet) herättää vain yhden kysymyksen: miksi tällaista ei ole kaikissa uusissa autoissa? Autopilot -moodilla auto ajelee esimerkiksi moottoriteillä itsekseen.

Yksinkertaisilla ohjelmistopäivityksillä autoon voidaan yön aikana päivittää lisää hevosvoimia tai pienempiä herkkuja, kuten esimerkiksi Spotify -palvelu.

Ja mikä parasta, Teslaa ei tarvitse tankata. Model S:n 500 kilometrin kantama riittää helposti useimmille kuskeille ja lataustolpatkin ovat toki yleistymään päin. Kotona sen voi sitten kytkeä suoraan pistokkeeseen ja jättää yöksi latautumaan kuin puhelimen konsanaan.

Tesla on monella tapaa automaailman Apple, kuten onkin jossain todettu. Se mullistaa perinteisen ajattelutavan täysin ja tekee kaiken entistä paremmin (ja käyttäjäystävällisemmin).

Se tarjoaa ajokokemuksen tai pikemminkin nautinnon, joka tekee varmasti kaikista Teslalla ajaneista yhtiön faneja. Kuten Apple tekee useimmista iPhone tai Mac -käyttäjistä omia fanejaan.

Minustakin tuli Tesla -fani vain yhden ajokokemuksen perusteella. Ja jos tuo kokemus pitää tiivistää vain yhteen sanaan se on: ludicrous.

Teslan myötä automaailmassa on otettu lähes utopistinen harppaus eteenpäin.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s