Tärkein data

”Before you try to revolutionize my business, I’d like to know you actually know my business.” -elokuvasta Up in the Air

Tärkein data lepää monesti meissä ihmisissä. Kun yritys osaa hyödyntää kaikkea sitä dataa mitä on esimerkiksi yrityksen kokeneilla työntekijöillä ja ottaa heidät aktiivisesti mukaan järjestelmien ja prosessien kehitykseen, saadaan ratkaisu mitä todennäköisemmin vastaamaan todellista tarvetta.

Jos suunnitelluilla muutoksilla on vaikutusta esimerkiksi suoraan asiakkaiden arkeen, on tärkeää kuunnella eturintamaa: ihmisiä, jotka työskentelevät päivästä toiseen asiakasrajapinnassa ja kuulevat asiakkaiden ääntä.

Ei ole häpeä mennä tarvittaessa hierarkiassa niin sanotusti ”väärään” suuntaan ja kysyä neuvoa niiltä jotka oikeasti tietävät asiasta.

Liian usein käy niin, että johtotehtävissä vaikuttavilla henkilöillä on omat visionsa, jotka eivät monesti vastaa todellista tarvetta (toimivat paremmin teoriassa kuin käytännössä). Jos he tekevät päätöksiä konsultoimatta oikeita henkilöitä, ratkaisu ei luultavasti vastaa lainkaan tarvetta minkä takia sen myyminen työntekijöillekin aiheuttaa normaalia suurempaa vastarintaa (mikä taas hidastaa ja vaikeuttaa muutoksen viemistä käytäntöön) ja lopulta käy ilmi, että koko muutoksesta on enemmän haittaa kuin hyötyä ja koko prosessi täytyy aloittaa alusta.

Siksi on mielestäni elintärkeää, että yrityksissä hyödynnetään sitä tärkeintä eli ihmisissä lepäävää dataa.

Sillä Excelit eivät kerro kaikkea.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s