Voittamisen kulttuuri

Jari Sarasvuo sen sanoi Twitterissä.

”Tämä joukkue lopettaa laman. Hirveä työmoraali ja rohkeus!

En olisi itse ennen kisoja uskonut, että Nuoret Leijonat voivat yltää MM-kultaan. Ehkä se johtui uskon puutteesta tai siitä että yleensä optimistinen asenteeni oli muuttunut pikku hiljaa melko pessimistiseksi. Osaltaan tähän vaikuttaa varmasti myös Suomen taloudellinen tilanne, joka on tällä hetkellä varsin lohduton. Peli on tuntunut jo pitkään valmiiksi menetetyltä.

Kuitenkin, Nuorten Leijonien vaihderikkaita pelejä seuratessa ja turnauksen edetessä nuo synkät pilvet väistyivät taas auringon tieltä mielessäni. Koko Suomi sai todistaa näiden nuorten poikien vallatonta rohkeutta ja loputonta periksiantamattomuutta ja se ei voi olla (edes vähän) vaikuttamatta meihin kaikkiin.

Nyt on viimein nähty sellainen uusi sukupolvi, joka voi saada aikaan muutoksen. Enkä puhu nyt pelkästään tuloksesta tai Jesse Puljujärven tai Patrik Laineen kaltaisista huipputaitavista yksilöistä, joilla vain taivas näyttää olevan menestymisen rajana. Puhun mielettömästä asennemuutoksesta. Puhun vanhan kulttuurin roskiin heittämisestä, täydellisesti.

En muista, että olisin ikinä aikaisemmin ollut yhtä rauhallinen minkään suomalaisen jääkiekkojoukkueen kokiessa takaisku-maaleja tai joutuessa tappioasemaan.  Takaiskut kuuluvat jääkiekkoon, kuten elämään yleensäkin ja todellisia voittajia ovat vain niistä selviävät. Voittajia ovat ne, jotka kääntävät haasteet mahdollisuuksiksi. Sellaisen asenteen takia rakas naapurimaamme Ruotsi on niin monesti noussut tappioasemasta tasoihin ja ohitsemmekin. Aina tähän turnaukseen saakka. Nyt oli meidän vuoro tehdä Ruotsit.

Mielestäni on täysin oikeutettua sanoa, että olemme nyt astuneet voittamisen kulttuurin aikakaudelle. Kuten Sarasvuokin mainitsi, menestys on paljon kiinni aina työmoraalista, myös yritysmaailmassa.

Hollywood -tähti Dwayne ”The Rock” Johnsonia siteeraten: ”Be humble. Be hungry. And always be the hardest worker in the room.”

Siksi tämä asennemuutos on isossa kuvassa niin paljon tärkeämpää kuin pelkkä yksittäisen turnauksen tulos. Tämä muutos voi oikeasti katkaista laman kamelin selän.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s