Tieto on hyvästä

Lisääkö tieto tuskaa? Luonnollisesti voin pahoin, jos joudun lukemaan
uutisia terrori-iskuista, murhista, kuolonkolareista ja vastaavista tapauksista. Aina silloin tällöin oma pää käy niin ylikierroksilla lukemistani karmeista tapahtumista, että tekisi mieli vain vetäytyä jonnekin korpeen, kauas sivistyksestä ja internetistä.

On siinä tiedossa kuitenkin paljon hyvääkin. Se auttaa meitä oppimaan ja ymmärtämään paljon uutta tästä maailmasta. Tapaus Pohjois-Korea lienee paras nykyajan esimerkki siitä missä olisimme ilman tietoa. Propaganda hallitsisi maailmankuvaamme ja tietäisimme vain sen mitä meille kerrottaisiin. Aika surullinen ajatus, eikö totta?

Mitä enemmän tiedämme asioista, sitä vähemmän mustavalkoisesti ajattelemme. Osaamme tarkastella asioita monelta kantilta emmekä pelkästään siltä omalta kantilta. Emme näe pelkästään oikeaa ja väärää myös näiden kahden välimuotoja, muita värejä.

Meillä on vähemmän ennakkoluuloja ja pystymme helpommin elämään sovussa myös muista kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Voi siis sanoa, että tieto edistää rauhaa ja sopua.

Tieto myös lisää liiketoiminnallisia mahdollisuuksia. Yrittäjien ei välttämättä tarvitse oppia kaikkea kantapään kautta, jos heillä on mahdollisuus kuulla muiden yrittäjien kokemuksia. Keskustelemalla avoimesti ja jakamalla tietoa syntyy myös uusia innovaatioita. Ihmiset ovat itse asiassa aika h*lvetin hyviä löytämään yhdessä ratkaisuja moniin asioihin, kunhan he vain suovat siihen mahdollisuuden.

Muistakaa; se ei ole itseltä pois jos ja kun joku tietää sinua enemmän jostakin. Se on vain mahdollisuus itselle oppia jotakin uutta ja hyödyllistä.

Tieto on hyvästä. Siksi meillä on myös vastuu jakaa sitä eteenpäin. Sharing is caring, kuten Digitalistien Ville Tolvanen sanoisi.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s