Brändien lapsia

Mistä joulutunnelma syntyy lapsena? Itselläni se syntyi Coca-Colan lämminhenkisistä joulumainoksista, BR-Lelujen joulukuvaston selaamisesta ja Fazerin maukkaista suklaakonvehdeista, joita löytyi vain joulunaikaan kauppojen hyllyiltä. Kun sitten koitti jouluaatto, kului koko päivä lahjapakettien avaamista odotellessa. Pakettien, joiden sisältä saattoi paljastua Legoja, Hot Wheels -autoja, Playstation -peli tai muuta vastaavaa. Ajat muuttuvat, mutta (tietyt) brändit näköjään säilyvät.

Monesti jokaikinen asia elämässämme liittyy jollain tavalla johonkin brändiin. Kaikki muistomme, kokemuksemme, ihan kaikki.

Oli kyse sitten arkisesta kauppareissusta perheen kanssa Citymarketissa tai ensimmäisistä treffeistä ihastuksen kanssa Finnkinon leffateatterissa. Brändit ympäröivät meitä kaikkialla ja olemme enemmän tai vähemmän niiden lapsia, usein jopa tiedostamatta asiaa.

Me käytännössä jo synnymme tietynlaisiksi brändilähettiläiksi. Oma puolisoni haluaa tehdä mahdollisimman paljon vaateostoksia 2-vuotiaalle tyttärellemme Polarn O. Pyretistä, koska heidän valmistamansa vaatteet näyttävät ja ennen kaikkea tuntuvat laadukkailta. Tyttäremme itse puolestaan katselee innosta riemuen ja silmät kiiluen kaikkia asioita, jotka jollain tavalla liittyvät Disneyn Frozen -elokuvaan tai Universalin Kätyrit -hahmoihin. Oli kyse sitten leluista, muroista, pyyhkeistä tai mistä vaan.

Omalla kohdallani paras esimerkki lienee jo edellä mainittu Coca-Cola. Se on juoma, jota sain lapsena juoda viikonloppuisin, juhlapäivinä tai kun olin käymässä esimerkiksi isovanhemmillani kylässä. Se edustaa minulle siis lukemattomia hetkiä, joita olen viettänyt läheisteni kanssa ja siksi tunnesidokseni kyseiseen brändiin on niin vahva.

Meistä jokainen luo omien kokemustensa kautta eri brändeille erilaiset tarinat. Meistä jokainen on jonkinlainen brändilähettiläs, tapahtui se sitten Converse -kenkiemme tai Samsonite -matkalaukkumme kautta. Meistä jokainen on brändien lapsi.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s