Hyväksyminen

Ymmärrän ihmisten tuskan ainaisista YT-neuvotteluista. Puhutaan kvartaalitaloudesta ja siitä että suuryritykset haluavat vain maksimoida voittonsa. Tottakai yritys kuin yritys haluaa tehdä maksimaalisen tuloksen, siitähän on liiketoiminnassa kyse.

En kuitenkaan usko, että viime aikojen massiivinen YT-buumi johtuu pelkästään tästä.

Uskon, että YT-neuvottelut ovat isolta osin digitalisaation seurausta. Elämme tietynlaista murrosaikaa, jossa olemme astumassa tiedon aikakaudelle. Dataa on käytettävissämme enemmän kuin koskaan ja pystymme siihen paneutumalla tehostamaan työntekemistä entisestään.

Samalla kun maailma digitalisoituu korvaavat sähköiset työkalut osan ihmisen tekemästä työstä kokonaan. Jotkut ammattinimikkeet jäävät historiaan ja meidän on vain hyväksyttävä asia.

Esimieheni kertoi kuulemansa esimerkin jäänmyyjistä, jotka kävivät aikoinaan myymässä jäätä ovelta ovelle. Jääkaappien ja pakastimien tultua markkinoille heidän tekemälleen työlle ei ollut enää tarvetta. Tämä oli toki valitettavaa kyseisen ammatin harrastajien kannalta, mutta kyse oli loppujen lopuksi hyvin luonnollisesta kehityksestä. Sellainen osaaminen mikä on relevanttia vielä tänään, ei ole sitä välttämättä enää huomenna.

Kaikki lähtee kuitenkin faktojen hyväksymisestä. Ajat ovat muuttumassa ja murrosvaihe on aina vaikea. Moni ihminen joutuu kouluttautumaan uudelleen tai etsimään itselleen uuden työn, mahdollisesti kokonaan toiselta alalta. Samalla tämä tarjoaa myös suuren mahdollisuuden. Uudet raikkaat näkökulmat luovat aina hyvän pohjan uusille innovaatioille ja sitä kautta uusille työpaikoille.

Hyväksytään faktat ja päästetään irti menneisyydestä. Ei jäädä vellomaan entiseen, vaan visioidaan yhdessä parempi tulevaisuus.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s