Mitkä kasvot?

Moni yritys pelkää työntekijöidensä rynnistystä someen. Kyse on kasvojen menettämisen pelosta. Työntekijöiden ei välttämättä haluta esiintyvän somessa yrityksen edustajina, koska aina on vaarana että joku mokaa jotenkin mikä taas vaikuttaa yrityksen imagoon.

Mutta mitä sitten? Ihminen on erehtyväinen, inhimillinen olento ja virheet ymmärretään. Aina on kuitenkin mahdollisuus pyytää anteeksi. On järjetöntä kieltää työntekijöiden esiintyminen somessa yrityksen edustajina pelon vuoksi.

Sitäpaitsi, yrityksellä ei voi olla kasvoja ilman vahvaa henkilöbrändäystä ja henkilöbrändejä on puolestaan nykypäivänä vaikea olla ilman somea. Toisin sanoen, yrityksen on turha pelätä kasvojensa menettämistä somessa, jos sillä ei ole kasvoja ylipäätään.

Jos yritys on niin rohkea, että se antaa kaikkien kukkasten kukkia ja työntekijöilleen mahdollisuuden lähteä valloittamaan somea omilla vahvuuksillaan ja persoonallaan, sen usealla työntekijällä voi pian olla vahvat henkilöbrändit, jotka taas nostavat mielikuvaa yrityksestä työnantajana.

Yritykselle tulee väkisinkin muodostumaan kasvot näiden henkilöiden toimesta ja kaikista hienointa on, että yhden ison brändin (yritys) ympärillä voi samaan aikaan olla monta pienempää brändiä (työntekijät), jotka kaikki kiteytyvät kuitenkin loppujen lopuksi siihen isoon brändiin.

Tämä tottakai lisää työntekijöiden omaa vastuuta some -käyttäytymisestään ja yrityksellä kuin yrityksellä on hyvä aina olla tietyt yhteiset pelisäännöt somen suhteen.

Vastuuta ei tule kuitenkaan pelätä luovuttaa työntekijöille. Siellä voi olla vaikka kuinka lahjakkaita some -pelureita joukossa ja kun sitä vastuuta antaa, ihmeitä voi tapahtua.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s