Turha taistelu

Tehdään heti alkuun yksi asia selväksi. Somessa ei ole minkään yrityksen pakko olla. Kukaan ei pakota ketään yrittäjää käyttämään esimerkiksi Facebookia tai Twitteriä.

Mutta, miksi kehitystä vastaan kannattaisi taistella? Ihmiset ovat yrittäneet sitä kautta aikain ja se on aina osoittautunut yhtä turhaksi taisteluksi. Facebookin tarina voi olla ohi 10 vuoden päästä, mutta somen ei. Se on tullut jäädäkseen.

Yrittäjillä oli ennen helpompaa mitä tulee yhteydenottokanaviin liittyen. Ensiksi riitti, että oli fyysinen osoite josta yrityksen tuotteet tai palvelut löysi. Sitten riitti, että oli osoite ja puhelinnumero. Sitten riitti että oli osoite, puhelinnumero ja sähköposti. Seuraavaksi kuvioihin astuivat nettisivut. Ja viimeisimpänä some. Tavat ja kanavat, joilla yritykset tulee saada kiinni, lisääntyvät koko ajan.

Tosin, on myös aloja joissa perinteiset kivijalkaliikkeet ovat katoamassa kokonaan, koska pelkän verkkokaupan ylläpitäminen on huomattavasti kannattavampaa. Tämä onkin yksi digitalisaation suurimpia hyötyjä. Ja kuka tietää, ehkä tulevaisuudessa puhelinnumeron ja sähköpostinkin tarve tulee merkittävästi vähenemään ja tilalla on ainoastaan some.

Pointtini on, että yrittäjien ja yritysten on turha taistella somevallankumousta vastaan. Se taistelu tulee ennemmin tai myöhemmin päättymään tappioon. Tappio tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että kilpailijat ovat aktiivisia somessa ja ”varastavat” asiakkaita sitä kautta. Joka alalta löytyy kuitenkin edelläkävijöitä, jotka haluavat olla jatkuvasti kehityksen aallonharjalla.

Jos some on entuudestaan aivan vieras käsite, ainakin käytännön tasolla, kannattaa aloittaa hitaasti. Kannattaa pyytää neuvoa vaikka joltakin tutulta, joka osaa pistää Facebook -sivut pystyyn (tämä ei vie kuin 5-10 minuuttia). Riittää, että sinne päivittää alkuun edes kerran viikossa jotakin ja osoittaa, että yritys elää nykyhetkessä.

Kun Facebook on aikanaan hallussa, voi yritys siirtyä kokeilemaan vaikka Instagramia tai Twitteriä. Tai Snapchattia, jos siltä tuntuu.

Tärkeintä on, että yritykset tekevät itsensä ajankohtaiseksi ja osoittavat olevansa elossa.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s