Unohtakaa brändietikettinne

Liika tietoisuus rajoittaa luovuutta. Kun yritys rakastaa liikaa oman markkinointikoneistonsa luomaa mielikuvaa itsestään ja varjelee brändiään kaikin mahdollisin tavoin, brändi ei pääse kasvamaan. Silloin yritys toimii itse brändikasvun esteenä. Miksi?

Kyse on uskalluksesta tehdä asioita ja ottaa riskejä. Epäonnistumista pelätään niin paljon, ettei uskalleta kokeilla mitään valtavirrasta poikkeavaa. Vaikka kilpailijat toteuttaisivat samaan aikaan menestyksekkäästi kuinka hulluja ideoita tahansa, kynnys lähteä kokeilemaan jotain uutta ja erilaista on silti liian suuri.

Kylmä totuus on, että ikinä ei voi onnistua, jos aina pelkää vain epäonnistumista. Sitä paitsi, on aina huomattavasti suurempi mahdollisuus, että homma menee niin sanotusti metsään kuin että siitä tulisi jackpot. Mutta mitä sitten? Jos yrityksen brändi on tarpeeksi vahva ja siitä välitetään, tällä ei ole mitään väliä. Mennään metsään vaikka yhdeksän kertaa kymmenestä, riittää että osutaan kerran maaliin ja kunnolla. Eikö?

Suomesta löytyy tällä hetkellä paljon erilaisia asiantuntijayrityksiä ja suurimmasta osasta välittyy nettisivujen ja SoMe -olemuksen myötä suhteellisen hillitty kuva. Miksi?

Pelätäänkö liikaa, että yritysten ammattimaisuutta ja asiantuntijuutta kyseenalaistetaan, jos imago on ulospäin liian räväkkä.

Asiantuntijayritykset voivat olla täynnä vaikka kuinka mielenkiintoista ja värikästä porukkaa tahansa, mutta jos ulospäin välittyvä kuva on flegmaattisen hillitty, se leimautuu automaattisesti kaikkiin yrityksen asiantuntijoihinkin.

Toki tästä leimautumisesta on mahdollista päästä eroon oikeanlaisella henkilöbrändäyksellä, mutta siltikin.

Asiakkaat rakastavat värejä. He rakastavat iloa ja naurua sekä surua ja raivoa, koska ne vetoavat tunteisiin. Jos yritys haluaa vahvan brändin josta todella välitetään, se vaatii tunnesidoksen luomista asiakkaisiin. Yrityksetkin voivat olla värikkäitä, niiden ei tarvitse olla tasaisen harmaata massaa. Niiden tulee lisäksi olla aitoja. Erilaisten roolien vetäminen ja esittäminen eivät vie pitkälle, sillä asiakkaat eivät ole tyhmiä.

Brändiä on mahdoton kasvattaa, jos kaikki toiminta lähtee pelkästään tietoisesta halusta kasvattaa brändiä. Sen sijaan, jos kaikki toiminta lähtee mahdollisimman laadukkaan ja kiinnostavan sisällön tuottamisesta, asiakkaiden kuuntelemisesta ja vuorovaikutuksesta heidän kanssaan, vain taivas on brändikasvun rajana. Silloin brändi kasvaa taustalla ikään kuin itsekseen, kuten sen kuuluukin.

Unohtakaa yritykset hetkeksi turhan tiedostettu, tylsä brändietikettinne ja heittäytykää. Revitelkää kunnolla ja antakaa ihmisille mahdollisuus välittää itsestänne. Antakaa ihmisille mahdollisuus nähdä kasvot kasvottoman harmauden takana. Ennen kaikkea, olkaa aitoja.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s