Kun Nobody tuottaa sisältöä

Sisällön tuottaminen on helppoa, mutta kiinnostavan sisällön tuottaminen käy koko ajan yhä vaikeammaksi. Blogit lisääntyvät, vlogit yleistyvät, sosiaalisen median kanavien määrä kasvaa räjähdysmäisesti ja valinnanvaraa alkaa olla vähän liikaakin. Olo on kuin Citymarketin leipäosastolla. Helposti sitä päädytään valitsemaan se Reissumies, vaikka vähän kauempana olisi paikallisen tuottajan vähintään yhtä herkullista leipää. Sama se on sisällönkin kanssa. Huomiomme kiinnittyy siihen sisältöön, joka meille tarjoillaan suoraan nenän eteen. Sen sijaan, että tekisimme vähän töitä sen kiinnostavan sisällön löytämiseksi.

Mielenkiintoisin huomio minkä olen tehnyt on se, että juuri kun luulet tuottaneesi oikeasti kiinnostavaa sisältöä, tulos on totaalinen pannukakku, ainakin lukija/katsojamäärissä tai tykkäyksissä mitattuna. Tuotetun sisällön kiinnostavuuden ennakoiminen on mission impossible, ellet ole jo ennestään tunnettu mediapersoona.

Jos julkkis-statuksen omaava henkilö tai muuten vain hyvin tunnettu persoona tuottaa jotakin sisältöä, sitä yleensä jaetaan eteenpäin, siitä tykätään ja siitä puhutaan. Vaikka itse sisältö ei olisikaan aina kovin kaksista. En halua ottaa mitään kuitenkaan pois näiltä henkilöiltä, sillä he ovat onnistuneet brändäämään itsensä ja tehneet paljon töitä asian eteen.

Omalla kohdallani muuan Arnold Schwarzenegger on siinä asemassa, että hän voi tuottaa nykyään millaista sisältöä tahansa ja se kiinnostaa minua. Pelkästään siitä syystä, että olen varttunut katsoessani hänen loistavia toimintaelokuviaan ja nähnyt kuinka media on noteerannut hänet aina yhtenä maailman kovimmista action-tähdistä. Eli toisin sanoen hänestä on kasvanut brändi minun ja miljoonien muiden ihmisten silmissä.

Joskus käy myös niin, että jos joku niin sanottu ”nobody” tuottaa oikeasti kiinnostavaa sisältöä, sitä ei haluta sen kummemmin noteerata tai nostaa esille, koska kateus nostaa päätään. Siinä on nimittäin suuri ero, että kuka sitä sisältöä oikein tuottaa. Julkkikset ja tunnetut mediapersoonat olemme ikään kuin jo hyväksyneet mielessämme ja vaikkemme olisi heitä ikinä tavanneetkaan, meillä on monesti syntynyt jonkinlainen tunneside heihin. Omalta kohdaltani voin mainita esimerkkinä näyttelijä Robin Williamsin kuoleman, joka kosketti itseäni syvästi.

Olemme antaneet näille tunnetuille ihmisille niin sanotun luvan tuottaa sisältöä luettavaksemme tai katsottavaksemme. Sen sijaan, kun kuvioihin astuu tämä ”nobody”, ensimmäisenä ajattelemme että kuka hän oikein luulee olevansa. Vaikka itse asiassa meidän tulisi olla samalla tavalla ennakkoluulottomasti ja vilpittömästi kiinnostuneita hänen tuottamastaan sisällöstä.

”Nobodykin” voi tietää ja osata tehdä asioita, joita emme olisi osanneet ajatellakaan. Meidän täytyy vain antaa hänelle lupa ja mahdollisuus tehdä niin. Ja kun niin käy, emme tartu pelkästään siihen sisältöön jota meille joka kanavasta tyrkytetään, vaan alamme itse etsimään uutta sisältöä verkon syövereistä aivan uudella tavalla.

Uskokaa tai älkää, sieltä voi löytyä vaikka mitä timantteja.

Instagram: villevento | LinkedIn: Ville Vento Twitter: @VilleVento 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s